Литовски кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Литовски кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Всички баби по света приготвят за внучетата си кекс, ето как го правят литовските баби"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • захар - 300 г
  • извара - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 4 - 5 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се омекналото масло и сместа се разбива до кремообразно състояние. Добавя се изварата и на порции се добавя брашното.

Накрая се добавя содата, гасена с оцет, всичко се разбърква и се излива във форма за кекс. Пече се 1 час на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: