Литовски борш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Литовски борш1 / 3
19/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Богат на вкусове и аромати литовски борш, който задължително се поднася студен!"

Необходими Продукти

  • картофи - сварени 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • яйца - сварени 2 бр. твърдосварени
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • червено цвекло - печено 1 глава
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • заквасена сметана - 200 г
  • горчица - 2 ч.л.
  • газирана вода
  • майонеза - 2 - 2 с.л.
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.

Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква и се залива със студената газирана вода.

Добавят се няколко кубчета лед. И се сервира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: