Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Антипасти»Антипасти от резене и батат

Антипасти от резене и батат

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Антипасти от резене и батат
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Антипасти от резене и батат - пъстро, вкусно и здравословно предложение."

Необходими Продукти

  • резене - 2 бр.
  • батат - 1 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • Марината
  • сок от нар - 2 с.л.
  • течен мед - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяка луковица резене на около 8 парчета, също нарежете и​ батата и​ червения лук по диагонал. Смесете съставките за маринатата​ в купа.

Поставете зеленчуците в купа и ги разбъркайте с ръце, така че всички да са покрити с марината.

Прехвърлете в тава, покрита с пергамент, поръсете с черен пипер и поставете във фурна, предварително загрята на 160 градуса.

Печем зеленчуците се около 40-50 минути до карамелизиране, като по време на процеса се обръща. При сервиране поръсете с мащерка и копър.

Антипасти от резене и батат - пъстро, вкусно и здравословно предложение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: