Начин на приготвяне
Маслото се слага в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се олиото и се разтопява, след което се оставя леко да се охлади.
Яйцата се слагат в купа, в която ще се разбърква сместа и се разбиват много добре.
Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя съм яйцата.
Разбърква се много добре, след което се прибавя киселото мляко при продължително разбъркване.
Корите за баница се разстилат върху плот и се разрязват на две части.
Взимат се две кори, слагат се една върху друга.
Върху горната кора се намазват краищата с разтопената мазнина.
По дължина на кората се слага плънка за баница.
Двата дълги странични края на кората се прегъват навътре, след което кората се завива на руло.
Рулото се слага в тава, която предварително е намазана с мазнина.
Отгоре рулата се намазват с мазнина и остатък от планката.
Печем баницата със сирене 20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Сервираме като отделни банички пурички.
Баница с фини точени кори и козе сирене - винаги добра идея за закуска.