Начин на приготвяне
За тази турска супа морковите си измиват, обелват и настъргват.
Лукът се почиства, измива и нарязва си ситно.
Морковите и лукът се слагат в уок тиган.
Прибавя се олиото и се задушават на средна степен за 10 мин.
Чесънът се почиства и нарязва на ситно, след което се прибавя към зеленчуците в тигана.
Разбърква се и се запържва за 3 мин.
Доматите се измиват и настъргват на ренде, след което се прибавят към зеленчуците.
Прибавя се захарта, разбърква се много добре и се запържва за 5 мин.
Прибавя се червена леща, горещата вода, солта и пипера микс.
Вари се 15 мин., след което се сваля от котлона.
Пасира се до получаване на хомогенна смес на кремсупата от леща.
Олиото 7 с.л. се загрява много добре, след което се сваря от котлона.
Прибавя се Алепския пипер и се разбърква много добре.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Супата от червена леща се сервира с пипереното масло и поръсена с магданоз.
Турска супа от червена леща може да се поднесе със златисти крутони.