Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Херинга ролмопс

Херинга ролмопс

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Херинга ролмопс4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
84 мин.
Порции
4
"Преди да поднесете, нарежете еринга ролмопс на 2-3 части."

Необходими Продукти

  • филе от херинга - 4 бр. (осолено)
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • печена капия - 1/2 бр.
  • вода - 500 мл
  • оцет - 90 мл
  • захар - 2 с.л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 бр.
  • карамфил - 3 бр. (пъпки)
  • черен пипер - 5 бр. (зърна)
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полуколелца, а морковите на тънки ленти.

В подходяща тенджера налейте водата, добавете захарта, дафиновия лист, бахара, карамфила, черния пипер, канелата и сложете на котлона.

След като заври, добавете морковите и варете 3 минути.

Добавете лука и оцета и варете още 1 минута.

Дръпнете маринатата от огъня и оставете да се охлади напълно.

Извадете морковите и лука от маринатата и ги разпределете върху всяко филе от херинга.

В единия край на всяко рибно филе поставете парче печена капия.

Завийте на рулца и прободете с дървена клечка.

Подредете така завитите рулца в дълбока чиния.

Залейте рибните рулца с поизстиналата марината, покрийте ги с прозрачно фолио и приберете в хладилника за 12-24 часа.

Преди да поднесете, нарежете Херинга ролмопс на 2-3 части.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: