Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Форшмак с херинга

Форшмак с херинга

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Форшмак с херинга
Снимка: Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Насладете се на това рибно предястие от руската кухня"

Необходими Продукти

  • филе от херинга - 400 г маринована
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • оцет - 2 ч.л. ябълков
  • лук - 1 глава, малка
  • ябълки - 1 бр. зелена, сладка
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • масло - 100 г
  • копър - пресен
  • магданоз
  • олио - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме във вода и добавяме оцета, а яйцата сваряваме отделно.

В дълбока купа поставяме нарязаните на ситно лук, ябълка, яйца и филето от херинга.

Добавяме си натрошения накиснат хляб, разтопеното масло и нарязания на ситно копър.

Поливаме с лимоновия сок и малко олио или зехтин.

Разбъркваме добре и оставяме в хладилника да се стегне разядката с риба. По желание Форшмак с херинга може да се оформи като топки и така да се поднесе.

Продуктите могат и да се пасират, за да стане като пастет с риба.

Форшмак е предястие, което присъства в руската кухня, но се приготвя традиционно и в други страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: