Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Вкусна солена торта с луканка

Вкусна солена торта с луканка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Вкусна солена торта с луканка
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вкусна солена торта с луканка и не само - вижте какви вкусотии ще се покажат, след като си отрежете парче"

Необходими Продукти

  • шунка - 500 г
  • луканка - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр. сварени
  • лютеница - 3 с.л.
  • мариновани краставички
  • маслини - за декорация
  • топено сирене - 100 г на листчета
  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - до 150 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • краве масло - за намазване
  • крем
  • майонеза - 250 г
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата на пяна. Прибавя се содата към киселото мляко и се оставя да шупне. След това се прибавя към яйцата и под непрекъснато разбъркване с миксер се добавя брашното, солта и захарта.

Накрая се добавя и водата до консистенция на боза. В тиган за палачинки се намазва с малко масло и се изсипва част от сместа.

Правят се палачинки по познатия начин. За солената торта ви трябват от 10 до 14 бр. според височината на ринга за торта.

За крема се смесва до хомогенна смес крема сиренето, майонезата и заквасената сметана, добавя се счуканите скилидки чесън.

Плънката се нарязва предварително – кашкавала и яйцата се настъргват, луканката се нарязва на тънко, а шунката и маринованите краставички - на ситно. Заделят се част от продуктите за украса.

За сглобяването на палачинковата торта е хубаво да се използва форма за торта с подвижни стени. Започва да се реди с палачинка, крем, кашкавал, палачинка, крем шунка, палачинка, лютеница, палачинка крем, мариновани краставички, палачинка, крем, настъргано яйце, палачинка, крем топено сирене, палачинка, крем, луканка, така докато запълните формата.

Последната палачинка се маже само с крем и се украсява с маслини и заделена част от продуктите. Стига да имате фантазия може да направите сърца, детелинки или каквото поискате.

Вкусна солена торта с луканка се поставя в хладилник за поне за 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: