Начин на приготвяне
Почистените череши се нарязват на половинки или четвъртини.
В купа се смесват брашното, солта и бакпулвера.
В купа се разбива мекото масло и захарта до крем. Добавя се яйцето, ванилията и брашнената смес на два пъти, като се разбива на ниска скорост на миксера.
Прибавят се черешите и се разбърка, за да се разпределят правилно в тестото, като трябва да се има предвид, че тестото е тежко и много лепи по ръката, не е възможно да се работи, ако не е охладено достатъчно.
Така приготвено се завива в свежо фолио и се оставя за 2 часа в хладилник, или за 30-40 минути във фризер.
От охладеното тесто се откъсват топчета, равни по размер, ползва се малка сладоледена лъжица - 3.5 см.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Пече се на 170 градуса с вентилатор за около 17 - 20 минути.
Изваждат се и нека да се охладят в самата така, това е маслено тесто и лесно се чупи, докато е горещо.
След като бисквитите са охладени добре, може да се поръсят с разтопен черен/бял шоколад или да се напудрят с пудра захар.
Лесните маслени бисквити с череши са готови.