Начин на приготвяне
Морковите се настъргват на едро, шоколадът се натрошава. Бадемите се запържват на сух тиган, охлаждат се и се смилат.
Маслото се смесва със захарта и яйцата. Добавят се млякото и лимоновият сок. Разбърква се и се добавят морковите и бадемите. В отделен съд се смесват брашното, бакпулверът, канелата и солта.
Тази смес се добавя на порции в яйчената смес. Добавя се шоколадът и кокосовите стърготини. Излива се в намазана с мазнина форма и се пече 1 час на 175 градуса.
Вади се и се оставя да се охлади във формата 20 минути, после се охлажда върху решетка. Приготвя се сос, като при непрекъснато бъркане се кипват 1 чаша вряла вода със захар, лимонов сок и нишесте.
Сваля се от огъня, добавя се маслото и се разбърква до стопяването му. С този сос се полива изстиналият сладкиш.