Руски ягодов квас

Марина НордМарина НордНовак1219
21/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват и се отцеждат. Изсипват се в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се кипват.

Свалят се от котлона и след 10 минути се прецеждат. В сока се добавя мед, захар, лимонтузу и всичко се смесва. Прецежда се отново и се разлива в бутилки.

Във всяка бутилка се слагат по няколко стафиди и се затварят. Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар