Сочен Кодрит Кадир

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Сочен Кодрит Кадир
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
8
"Обръщаме и се наслаждаваме на тази вкусотия Кодрит Кадир! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 10 мл
  • За блата
  • захар - 100 г
  • яйцa - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 20 г
  • бакпулвер - 7 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • За крема
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме си прясното мляко за крема. Счукваме си 5те яйца в дълбок съд и прибавяме захарта и ваниловата захар. Разбиваме. Малко по малко добавяме прясното мляко.

Отделно си правим карамела, като загреем и разтопим на бавен огън захар с 10 мл вода.

Получилият се карамел изсипваме в кръгла форма за кекс с дупка по средата. След това отгоре изсипваме яйчената смес. Сега си правим сместа за кекс, като в друга купа счукваме едното яйце и добавяме захарта.

След това прибавяме млякото и олиото. Разбиваме и след това пресяваме сухите съставки. Получава се една леко гъста смес.

Тази смес изсипваме също във формичката при карамелената смес. Какаовата смес ще излезе на повърхността.

Формичката се поставя в тавичка с водна баня.

Печем карамеления сладкиш в предварително загрята фурна на 170 °C за 1 часи 20 минути на най-долното ниво.

След печене Кодрит Кадир се оставя да изстине на стайна температура.

После да пренощува в хладилника.

Обръщаме и се наслаждаваме на тази вкусотия.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна изглежда ще я пробвам да я направя
13.06.2023 09:44