Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Арабски сладкиш Кодрит Кадир

Арабски сладкиш Кодрит Кадир

Арабски сладкиш Кодрит Кадир
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сладкиш, чиито вкус не може да бъде забравен Уникалният Кодрит Кадир, с който да поглезите своите любими хора"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • За крем карамела
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • ванилова есенция - 1 капачка
  • За кекса
  • яйца - 3 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Р-р на чаша - 200 мл. Р-р на тава - 23×9 см.

В купа разбиваме яйцата със захарта, млякото и ванилията.

Карамелизираме захарта с водата и изсипваме получения карамел на дъното във формата за кекс.

Върху карамела изсипваме яйчената смес, а в друга купа разбъркваме съставките за блата.

Получената смес изсипваме върху яйчената и печем на водна баня - на 180 градуса за 50 мин. без вентилатор.

Фурната не трябва да е предварително загрята, а водата за водната баня трябва да е студена.

След изпичане оставяме на стайна температура до охлаждане, след което без да вадим сладкиша от формата го прибираме в хладилник за 6 часа.

Изваждаме кекса от формата, като внимаваме да не го счупим.

Арабският сладкиш Кодрит Кадир е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: