Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Марокански кус кус

Марокански кус кус

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Марокански кус кус1 / 2
23/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кус кус - 200 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте вода до кипване. Сипете кус куса в купа, объркайте с малко зехтин и сол и залейте с горещата вода. Покрийте съда, докато кус кусът абсорбира течността.

Загрейте още малко зехтин в тиган, запържете лютата чушка, по желание може да сложите и 1-2 скилидки чесън, и сипете набъбналия кус кус. Разбъркайте за кратко и прехвърлете в подходящ съд.

Объркайте с изцедения лимонов сок и скълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: