Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с домати и кашкавал

Киш с домати и кашкавал

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597291691
Киш с домати и кашкавал
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Страхотен киш за вкусно похапване по всяко време"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/3 ч.л.
  • вода - 3 - 4 с.л.
  • за плънката
  • заквасена сметана - 200 г
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените за тестото продукти замесваме тесто, като първо смесваме сухите съставки, а слез това добавяме разтопеното масло, яйцето и водата.

Прибираме го в хладилника за 20 мин.

През това време си приготвяме плънката. Разбиваме яйцата, добавяме сметана, настърган кашкавал, магданоз, сол, черен пипер.

Когато извадим тестото, го разточваме на кора, която да покрие дъното и стените на тавичката, която сме избрали.

Плънката се изсипва върху кората, а отгоре върху киша се нареждат резенчета домат.

Пече се 30-40 мин. на 180 градуса.

Кишът с домати и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: