Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на блата. В малка купа смесваме солта и водата. Брашното и мазнината смесваме в друга, по-голяма купа до получаване на грахообразни парчета. Прибавяме водата. Омесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат - около 20 см.
След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа. Добавяме млякото и сметаната и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Добавяме настърганите 2 вида кашкавал. Изсипваме плънката в блата. Печем 40 минути. Сервираме студено или топло.
Може по ваше желание вместо голям киш да го направите в малки формички, като по желание добавите и различни други плънки, например: гъби, шунка, скариди и др.
Коментари