Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с пиле и ориз

Руски пирог с пиле и ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог с пиле и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • яйца - 7 бр.
  • ориз - 150 г
  • печурки - 200 г
  • пилешко месо - 200 г
  • олио - 50 мл
  • сол - 2 щипки
  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - като за течно тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът, гъбите, пилешкото и яйцата се сваряват до готовност. Яйцата се белят и се режат на ситно. Бутертестото се разделя на две неравни части и се разточват две кори – малка и голяма.

По-малката кора се слага в намазана с мазнина тава. Оризът се смесва с една четвърт от яйцата, гъбите се запържват в олиото.

Пилешкото се нарязва на ситно и се смесва с останалите яйца. Правят се палачинки от посочените продукти. Върху тестото се слага една палачинка и отгоре се слага пилешко месо с яйца, покрива се с палачинка и се слага от сместа с ориза.

Редуват се палачинки, които се покриват с различните видове смес, и отгоре се покриват с голямата кора. Краищата се защипват и пирогът се пече 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: