Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с цели круши

Руски пирог с цели круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог с цели круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр.
  • орехи - 100 г
  • брашно - 200 г
  • захар - 160 г
  • какао - 1 с.л. на прах
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • вода - 250 мл
  • мед - 70 г
  • лимони - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с какаото, канелата и содата. Добавя се солта и захарта и се разбърква.

Добавя се оцетът, олиото и водата. Разбърква се. Орехите се режат на едро. Добавят се в тестото. Крушите се обелват и основата им се отрязва, за да могат да стоят.

В тенджера се налива 700 милилитра вода, медът и сокът от лимона. Сместа се загрява, слагат се крушите и се оставят да се варят 3 минути. Отцеждат се и се подсушават. В тава, намазана с мазнина, се излива тестото.

Крушите се слагат в средата на разстояние една от друга. Пирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Внимателно се вади от формата и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: