Начин на приготвяне
Първо измих патладжана. После го разрязах на две половини по дължина, посолих и оставих за час, да пусне горчивото сокче. След това измих и подсуших.
Нарязах на черти двете половини и изпекох във фурната, за да омекнат.
След това охладих и издълбах средата. Нарязах я на дребно и я смесих с нарязан лук, чесън, чушка, половин домат, гъби, сол, подправки, зехтин.
С тази плънка напълних пантофките и изпекох във фурната до готовност - около 20 минути на 180 градуса, сложих в топла фурна.
Пет минути преди края подредих отгоре останалата половина на домата, нарязана на парчета.
Пълнените патладжани поръсих с магданоз и поднесох с люто чушле и плочки козе сирене!
Пантофките от патладжан с домат и гъби са готови.