Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Пантофки от патладжан с домат и гъби

Пантофки от патладжан с домат и гъби

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пантофки от патладжан с домат и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Вкусни и цветни пантофки от патладжани с чудна плънка"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 брой по - голям
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • печурки - 2 броя
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измих патладжана. После го разрязах на две половини по дължина, посолих и оставих за час, да пусне горчивото сокче. След това измих и подсуших.

Нарязах на черти двете половини и изпекох във фурната, за да омекнат.

След това охладих и издълбах средата. Нарязах я на дребно и я смесих с нарязан лук, чесън, чушка, половин домат, гъби, сол, подправки, зехтин.

С тази плънка напълних пантофките и изпекох във фурната до готовност - около 20 минути на 180 градуса, сложих в топла фурна.

Пет минути преди края подредих отгоре останалата половина на домата, нарязана на парчета.

Пълнените патладжани поръсих с магданоз и поднесох с люто чушле и плочки козе сирене!

Пантофките от патладжан с домат и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: