Начин на приготвяне
Пантофки от пълнени патладжани за настроение на трапезата.
Патладжаните се разрязват по дължина и се издълбават като пантофки. Посоляват се и се оставят за 15 минути да пуснат горчивия си сок.
През това време запържете (задушете ) вътрешната им част заедно с лука в мазнина. Махнете от котлона, овкусете с черен пипер, сол и добавете на ситно нарязан магданоз.
Патладжаните се поставят в намазана с мазнина тава (покрити с фолио) и се пекат, докато омекнат. Изваждат се от фурната печените патладжани и се пълнят с плънката. Тя е семпла и по желание може да се модифицира.
И накрая можете да украсите зеленчуковите лодки по ваш вкус или както е показано на снимката.
По желание сервирайте и любима салата към вкусните и уханни пълнени патладжани.