Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пантофки от пълнени патладжани

Пантофки от пълнени патладжани

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146856
Пантофки от пълнени патладжани
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Креативно и вкусно - пантофки от пълнени патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 склидки
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • домати - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пантофки от пълнени патладжани за настроение на трапезата.

Патладжаните се разрязват по дължина и се издълбават като пантофки. Посоляват се и се оставят за 15 минути да пуснат горчивия си сок.

През това време запържете (задушете ) вътрешната им част заедно с лука в мазнина. Махнете от котлона, овкусете с черен пипер, сол и добавете на ситно нарязан магданоз.

Патладжаните се поставят в намазана с мазнина тава (покрити с фолио) и се пекат, докато омекнат. Изваждат се от фурната печените патладжани и се пълнят с плънката. Тя е семпла и по желание може да се модифицира.

И накрая можете да украсите зеленчуковите лодки по ваш вкус или както е показано на снимката.

По желание сервирайте и любима салата към вкусните и уханни пълнени патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: