Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Тестени топчета в меден сироп

Тестени топчета в меден сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тестени топчета в меден сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-15 бр.

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за пържене
  • масло - 200 г
  • за сиропа
  • мед - 200 г
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто, като яйцата се смесват със захарта и солта, добавя се прясното мляко и брашното. Получава се еластично тесто, което се разделя на парченца, които се разтеглят, за да се получат саламчета.

Режат се на малки парчета с големина не повече от сантиметър и се оформят като топченца. Запържват се в загрято масло до златисто. Ореховите ядки се смилат.

Топчетата се слагат в купа и се поливат с меден сироп, който се прави като медът се смеси със захарта, водата и ореховите ядки и се кипне. Топченцата се заливат с горещ сироп и се оставят да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: