Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Италиански зеленчуков пай

Италиански зеленчуков пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански зеленчуков пай2 / 2
07/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • олио - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 100 г меко
  • босилек - 2 стръка
  • морска сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета. Брашното се пресява, добавя се маслото и се претрива с ръце до трохи. Добавя се яйцето и 1 супена лъжица студена вода. Замесва се тесто и се оставя в хладилника за 30 минути.

Приготвя се плънката, като лукът и тиквичката се нарязват на дребно. Чушката се нарязва на едро. Всички зеленчуци се запържват в олиото до златисто. Отстраняват се от котлона.

Босилекът се нарязва на ситно. Сиренето се нарязва на кубчета и заедно с босилека се добавя към зеленчуците.

Тестото се разточва на кръг. В средата се слагат зеленчуците, краищата на тестото се завиват и се оформя руло. Слага се в тава, намазана с мазнина и се намазва с яйце.

Пече де 20 минути. Охлажда се за 10 минути и се разрязва на 4 парчета. Поръсва се с морска сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: