Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Желирани гъби по беларуски

Желирани гъби по беларуски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Желирани гъби по беларуски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • желатин - 20 г
  • моркови - 1 бр. (сварен)
  • кисели краставички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. (сварени)
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват, отварата се охлажда леко и се смесва с предварително накиснатия в 50 милилитра вода желатин. Загрява се на водна баня, докато се разтвори.

Във формички се налива слой от желето. След като се стегне в хладилника за 1 час, отгоре се слагат нарязаните на ситно гъби, смесени със солта.

Всичко се разбърква, връща се в хладилника и след 1 час се изважда. Обръща се върху чинийки и се поднася с гарнитура от нарязани на ситно картофи, моркови и кисела краставичка, поляти със смес от олио и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: