Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпан без яйца

Пандишпан без яйца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пандишпан без яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л. за тавата или масло
  • пълнозърнесто брашно - 225 г самонабухващо
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 175 г + за поръсване
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 1 с.л. есенция
  • сладко - 4 с.л. от ягоди или малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе две 20-сантиметрови форма, като ги намазните с масло и ги застелите с хартия за печене.

В купа смесете пълнозърнестото брашно и бакпулвера, разбъркайте и добавете захарта.

Долейте олиото, водата и ваниловата есенция. Разбъркайте всичко с дървена лъжица за 1 минути. Разделете я на две равни част в двете тави. Изпечете платките в загряна на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

Охладете блатовете и ги извадете от формите. Слепете ги със сладко от ягоди или малини и отгоре поръсете с още малко кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
45
30
20
10
Дай твоята оценка: