Начин на приготвяне
За блата разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разбийте с останалата захар.
Към жълтъците и захарта прибавете последователно млякото, олиото, ванилията и бакпулвера, пресятото брашно, какао и орехите. Накрая прибавете разбитите на сняг белтъци и разбъркайте внимателно, за да остане сместа въздушна.
Изсипете сместа в избраната форма, която предварително сте покрили с хартия за печене. Поставете формата в загрята на 200 градуса фурна, а след 10 минути намалете температурата на 180 градуса. Може да проверите дали е готов с помощта на дървено шишче.
За крема пригответе нишестето или пудинга според указанията на опаковката, когато се охлади, го смесете с разбитата сметана.
Разделете изпечения и охладен блат на две части, поставете първата част в избраната форма и го покрийте с половината крем, покрийте с другия блат, а накрая завършете с останалия крем и оставете да се охлади в хладилника за поне два часа.
Охладената торта се украсява със смлени орехи и бита сметана.