Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Беларуски кекс с вишни

Беларуски кекс с вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуски кекс с вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Каним ви на беларуски кекс с вишни"

Необходими Продукти

  • галета - 1 и 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 10 бр.
  • масло - 200 г
  • бадеми - 200 г (смлени)
  • вишни - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. (настъргана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата, яйцата, маслото, бадемите, канелата и лимоновата кора се смесват.

Добавят се вишните, предварително почистени от костилките.

Тестото се излива в намазана с масло тава и се пече 45 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бони
Бони
За пореден път срещам непълна и некоректни рецепта, но да липсва захар на сладкиш-за първи!
09.10.2014 07:40