Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Къри»Къри по азиатски

Къри по азиатски

Kari16Kari16
Новак
16
Къри по азиатски
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Оригинална рецепта за къри по азиатски - ваша е"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка /400 г/
  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • къри - 2 ч.л. на прах
  • червен пипер - 2 ч.л. /сладък или лют/
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен, настърган (може и сух)
  • куркума - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в една купа и добавете подправките, лука и чесъна. Разбъркайте добре.

Нарежете пилешкото филе на кубчета и го изсипете в млякото с подправките. Оставете месото да се маринова за половин час в хладилник.

През това време измийте ориза, добавете 3 ч.ч. вода и го сварете до изпаряване на водата. Може да добавите малко къри и към него.

Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете пилешките късчета с марината. Бъркайте до сгъстяване на соса.

После оставете да ври под капак, докато пилето се сготви напълно.

Сервирайте готовото къри с ориза и с домашни арабски питки.

Невероятно вкусно къри по азиатски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: