Начин на приготвяне
Измиваме всички зеленчуци и ги почистваме. Нарязваме лука на дребно. Слагаме 1/4 ч.ч. от олиото в тиган и задушаваме лука.
Нарязваме морковите на колелца. Пиперите и тиквичката нарязваме на парченца, магданоза на ситно.
Почистваме от кората доматите и ги смиламе.
Като задушим лука, добавяме всички зеленчуци и ги задушаваме, за да омекнат леко.
Прибавяме скилидките чесън цели и бамята. Подправяме със сол и черен пипер. Най-накрая слагаме доматите и топла вода. Оставяме да ври на тих огън.
Нарязваме на ситно другата ½ глава лук и магданоза.
В купичка слагаме брашното – с нея овалваме кюфтенцата.
В друга слагаме каймата, лука, сол, черен пипер и малко от магданоза. Оформяме малки кюфтенца. Изпържваме ги леко от двете страни.
Изсипваме зеленчуковата смес в тава и отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с магданоз.
Слагаме да печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност за около 15 минути, тъй като преди това са минали термична обработка.
Телешките кюфтенца със зеленчуци са готови.