Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кюфтета»Телешки кюфтенца със зеленчуци

Телешки кюфтенца със зеленчуци

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Телешки кюфтенца със зеленчуци
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотни и много ароматни кюфтенца, богато обсипани със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 и ½ големи глави
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • бамя - 10 бр.
  • чушки - 1 жълта + 1 червена
  • чесън - ½ глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме всички зеленчуци и ги почистваме. Нарязваме лука на дребно. Слагаме 1/4 ч.ч. от олиото в тиган и задушаваме лука.

Нарязваме морковите на колелца. Пиперите и тиквичката нарязваме на парченца, магданоза на ситно.

Почистваме от кората доматите и ги смиламе.

Като задушим лука, добавяме всички зеленчуци и ги задушаваме, за да омекнат леко.

Прибавяме скилидките чесън цели и бамята. Подправяме със сол и черен пипер. Най-накрая слагаме доматите и топла вода. Оставяме да ври на тих огън.

Нарязваме на ситно другата ½ глава лук и магданоза.

В купичка слагаме брашното – с нея овалваме кюфтенцата.

В друга слагаме каймата, лука, сол, черен пипер и малко от магданоза. Оформяме малки кюфтенца. Изпържваме ги леко от двете страни.

Изсипваме зеленчуковата смес в тава и отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с магданоз.

Слагаме да печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност за около 15 минути, тъй като преди това са минали термична обработка.

Телешките кюфтенца със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: