Начин на приготвяне
Размесете каймата със ситно накълцания лук, белтъците от 2 яйца и всички подправки заедно със сол на вкус.
Оставете в покрита купа да престои в хладилника за 30-40 минути.
С влажни или най-добре намазнени ръце гребвайте от каймата и оформете по-дебелички кюфтенца.
Подреждайте ги в намзнена тава или застлана с хартия за печене, ако искате да не използвате много мазнина.
Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до приятен загар.
С жълтъците от яйцата може да приготвите сос за кюфтетата. Разбийте ги много добре с 1 кофичка кисело мляко.
Сложете сместа в съд на котлона и бъркайте непрекъснато, докато клокне. Прибавете сол и др. подравки на вкус.
Поднесете порция телешки кюфтенца на фурна, поляти с малко от соса.