Бутер сладкиш с ягоди

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Бутер сладкиш с ягоди6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Можем да поднесем бутер сладкиша както топъл, така и охладен, като поръсваме с пудра захар и гарнираме с ягоди."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кора (около 275 г)
  • ягоди - 1 ч.ч. + няколко за декорация
  • пудра захар - 2 - 3 с.л. + още за поръсване
  • лайм - 1 бр. кората
  • крема сирене - 250 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме захарта с крема сиренето и кората от лайма. Прибавяме и нарязаните ягоди. Количеството захар може да варира според сладостта на използваните плодове или вашите предпочитания.

Разстиламе кората бутер тесто и по дължина разпределяме плънката. От двете страни на плънката правим разрези в тестото, така че да се образуват еднакви лентички.

Загръщаме плънката с лентичките, като ги редуваме и застъпваме, докато се получи плътно бутер руло.

Намазваме с разбит жълтък и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 мин.

Можем да поднесем бутер сладкиша както топъл, така и охладен, като поръсваме с пудра захар и гарнираме с ягоди.

По желание може да сервирате и ягодова лимонада към готовия бутер сладкиш с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Чудесно е!
05.07.2023 00:55
1