Лесна ягодова шарлотка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лесна ягодова шарлотка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 18 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 5 бр. (жълтъци)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • желатин - 1 с.л.
  • ягоди - 300 г
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като млякото се смесва с ванилията и се кипва. Жълтъците се смесват с половината от пудрата захар и се добавят в млякото при непрекъснато бъркане.

Желатинът се залива с 6 супени лъжици вода и след като набъбне, се добавя в топлия крем. Бишкотите се напръскват с ром и се редят в стъклена форма.

Сметаната се разбива с останалата пудра захар, добавя се в млечния крем и се разбърква.

Половината от крема се слага върху бишкотите, охлажда се, отгоре се разпределят нарязаните на едро ягоди и се покриват с останалия крем. Охлажда се 2 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: