Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Беларуски шулики с мак

Беларуски шулики с мак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуски шулики с мак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • мак - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • за заливката
  • мак - 3 с.л.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват с меда, добавя се предварително попареното маково семе и се добавят млякото, маслото, содата и брашното.

Разточва се тънко, набожда се с вилица. Изпича се до готовност в загряана на 160 градуса фурна с обдухване.

Маковото семе се залива с гореща вода, отцежда се и се счуква в хаванче, като се добавят 10 супени лъжици гореща вода на малки порции. Смесва се с меда.

Тестото се начупва и парченцата се заливат с маковата заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: