Кисел с череши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Кисел с череши
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Аз почти винаги правя кисела с череши с царевично брашно, както баба ми навремето вареше кисел от джанки"

Необходими Продукти

  • череши - 1 ч.ч. без костилки
  • захар - 3 с.л. може мед
  • царевично брашно - 3 с.л. равни
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилки, сваряват се в две чаши вода за десетина минути.

Слага се захарта, разбърква се, да се стопи. След това се прибавя фино царевично брашно, размито с чаша вода и при непрекъснато бъркане се вари три четири минути на слаб огън.

Сервира се в купички, които са облети със студена вода.

Десертът кисел е много вкусен и подходящ за деца.

Аз почти винаги правя кисела с череши с царевично брашно, както баба ми навремето вареше кисел от джанки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: