Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато увеличат обема си два пъти.
Към тях се прибавят бакпулвера, олиото и прясното мляко и отново се разбиват с миксер.
След това се сипват брашното и смлените орехи. Сместа се разбърква добре с лъжица, докато се получи гладка консистенция.
Кексовата смес се изсипва в намаслена и набрашнена форма, като малка част се оставя в купата.
ъм нея се слага какаото и след това се изсипва във формата за кекс, а с помощта на дървено шишче се правят въртеливи движения, за да се получат шарките на двуцветния кекс.
Следват около 50 минути печене на 170 °C без вентилатор.
След като изпеченият кекс с орехи и прясно мляко изстине, се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.
Коментари