Ванилови пръстени

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Ванилови пръстени2 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - ½ ч.ч.
  • масло - 1 и ½ ч.ч.
  • пудра захар - 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • бадеми - 3 с.л. (смлени)
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и пудрата захар се разбиват на пяна. Добавя се жълтъкът и ванилията. Разбърква се и се добавя брашното с бакпулвера. Замесва се тесто.

Правят се топчета с големината на орех, а от тях се правят малки тънки саламчета, краищата на които се съединяват, така че да се получат пръстени.

Редят се в намазана с мазнина тава, поръсват се с бадеми и се пекат 20 минути на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: