Начин на приготвяне
Картофите се сваряват заедно с моркова, отцеждат се и се обелват. Настъргваме картофите на едро ренде и овкусяваме със сол, ситно нарязана половин глава лук, пресен магданоз, олио и оцет.
Разбърква се добре и се прехвърля в голяма чиния, оформя се блат и с чаена лъжичка се притиска да се оформи като улей на 2 см от края.
Морковът се нарязва на ситни кубчета и се разпределя в кръг в улея. Запържва се 2 с. л. олио с останалата половин глава лук и нарязани кубчета от тиквичка.
Поръсваме със сол, черен пипер и задушаваме до омекването ѝ. С лъжица се прехвърля в средата на картофения блат.
Разбърква се киселото мляко с пресована скилидка чесън и малко сол. С тази смес заливаме тиквичките. Запържва се 2 с. л. олио и малко червен пипер, с лъжичка се залива върху киселото мляко.
Краставицата се нарязва на кръгчета, а те на половинки и се забождат върху картофения пръстен.
Поръсваме с нарязан ситно пресен копър и сервираме. Лесно, вкусно и ефектно!