Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Картофен пръстен с тиквички

Картофен пръстен с тиквички

Картофен пръстен с тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Само с картофи, тиквички и малко кисело мляко може да приготвите такива чудеса"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • картофи - 600 г пресни
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1/2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • копър
  • чесън - 1 скилидка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 к. л.
  • краставици
  • ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват заедно с моркова, отцеждат се и се обелват. Настъргваме картофите на едро ренде и овкусяваме със сол, ситно нарязана половин глава лук, пресен магданоз, олио и оцет.

Разбърква се добре и се прехвърля в голяма чиния, оформя се блат и с чаена лъжичка се притиска да се оформи като улей на 2 см от края.

Морковът се нарязва на ситни кубчета и се разпределя в кръг в улея. Запържва се 2 с. л. олио с останалата половин глава лук и нарязани кубчета от тиквичка.

Поръсваме със сол, черен пипер и задушаваме до омекването ѝ. С лъжица се прехвърля в средата на картофения блат.

Разбърква се киселото мляко с пресована скилидка чесън и малко сол. С тази смес заливаме тиквичките. Запържва се 2 с. л. олио и малко червен пипер, с лъжичка се залива върху киселото мляко.

Краставицата се нарязва на кръгчета, а те на половинки и се забождат върху картофения пръстен.

Поръсваме с нарязан ситно пресен копър и сервираме. Лесно, вкусно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: