Начин на приготвяне
Кипнете 125 мл вода, разтворете маслото и солта в нея и като разбърквате енергично, добавете постепенно брашното във врящата вода.
Продължете да разбърквате, докато тестото за еклери започне да се отделя от стените на тенджерката, и го оставете да изстине.
В охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате, за да се поеме добре всяко яйце от тестото.
Върху намазнена тава шприцовайте от тестото пръстени с диаметър 8 см и изпечете еклерите в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Залейте кристалната захар с 50 мл вода и лимоновия сок, варете, докато сиропът стане прозрачен, смесете го с кайсиевия мармалад и намажете готовите екелрови пръстени.
Смесете пудрата захар с лимоновия сок и водката, покрийте еклеровите пръстени и ги разрежете хоризонтално по на две половини.
Разбъркайте изварата с пудрата захар, малините, претрити през сито, разтопения желатин (според указанията върху опаковката) и сметаната.
Напълнете еклерите с тази смес и ги съединете.