Шафранови пръстени

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шафранови пръстени1 / 2
04/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр. (жълтъци)
  • сметана - 4 с.л.
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • бадеми - 200 г (смлени)
  • масло - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта, четири жълтъка, сметаната, разтворения в малко вода шафран, солта, три четвърти от бадемите, замразеното и настъргано масло.

Замесва се тесто. Оставя се за 1 час в хладилника.

Разточва се на кора с дебелина малко повече от половин сантиметър и се реже на тънки ленти с дължина 12 сантиметра.

Краищата им се защипват така, че да се получат пръстени. Мажат се с мляко, смесено с един жълтък, поръсват се с бадеми и се пекат 15 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: