Начин на приготвяне
Измиваме си пипалата от октопода и разрязваме по един, тъй като са две по две.
В съдина с капак ги поставяме, заливаме с вода толкова, колкото да се покрият, добавяме солта, зърната черен пипер и бахар, лука, който разрязваме на 4-ри, и поставяме цели скилидки чесън.
Към тях добавяме последно и 2 супени лъжици, като оставяме да се варят на не много силен, като към 35-40 мин се бодват с остро шишче, да се провери дали са омекнали.
Ако са омекнали, премахваме, ако не са, оставяме, докато омекнат.
Премахваме съда от огъня и оставяме за 24 часа да си почиват и да поемат от ароматите.
Когато премине времето, си загряваме предварително скарата и когато е силно загрята, поставяме пипалата от октопод на скара за по 3-4 минутки, колкото да хванат типичните за печенето на скара резки.
Коментари