Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Солени тригуни с готови кори

Солени тригуни с готови кори

Солени тригуни с готови кори
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Разопаковаме корите и се захващаме с приготвянето на солените тригуни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 - 6 бр. фини
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • яйца - 1 бр. (разделено на белтък и жълтък)
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • манголд - 6 листа
  • пресен лук - 10 перца
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • джоджен - 3 листенца
  • грах - 5 с.л. от буркан
  • черен пипер - 3 щипки
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица - 3 щипки
  • шарлан - за намазване (слънчогледово масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набраните от градината листа – манголд, пресен лук, копър, джоджен и ги нарязваме на ситно. Разбъркваме ги с грах от буркан.

В отделна купичка разбъркваме млечната смес от 1 белтък, кисело мляко, сода, хималайска сол, черен пипер, кимион и чубрица.

Разстиламе фините кори за баница и всяка от тях нарязваме на три къси ленти.

Взимаме 1 лента, намазваме я с шарлан (със силиконова четчица) и залепяме втора върху нея. Намазваме няколко чаени лъжички от млечната смес (1/8 част от нея, тъй като ще правим 8 тригуни), поръсваме с 1 щипчица от зелениите с граха (и от тях 1/8 част).

Нагъваме на триъгълник, като започваме от долния ляв ъгъл, и така до края на лентата (ако остава малко парче от кората накрая – го подгъваме в триъгълника, така че да не се промени формата на триъгълните банички).

Правим ги бързо, за да не омекнат и да можем да ги пренесем в тавата. Подреждаме ги в плоска правоъгълна тава (постлана с хартия за печене или намазана с шарлан) на леко разстояние едни от други.

Намазваме ги отгоре с жълтък с помощта на силиконова четчица. Печем ги на 200 градуса за около 15-20 минути до златист цвят отдолу и отгоре (ако на 15-та минута отгоре са много запечени, а отдолу са светли, може да ги печем още 5 мин само от долната страна).

Поднасяме още топли, тъй като така са възможно най-мекички и хрупкави едновременно.

Лесни солени тригуни с готови кори с манголд – придаващи слънчев заряд на обяда със златистата си коричка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: