Клафути с череши

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Клафути с череши
Снимка: Дариати
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако искате да впечатлите гостите си независимо от повода, клафути е сладкишът, с който ще постигнете целта си"

Необходими Продукти

  • череши - 2 чаши пресни без костилки
  • бадеми - 2 с.л. обелени и нарязани
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло, пресято
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
  • бадемова есенция - 2 с.л. екстракт или Амарето
  • ванилия - 1 и 1/2 с.л. екстракт
  • пудра захар - за наръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете правоъгълна тавичка. В черешите, на които предварително сте махнали костилките, забодете обелените и нарязани бадеми. Ако нямате време за процедурата, просто смесете черешите и бадемите на дъното на тавата.

Разбъркайте заедно яйцата, захарта, солта и брашното, докато сместа стане гладка.

Добавете млякото, 2 с.л. Амарето или бадемов екстракт и екстракт от ванилия. Разбъркайте всичко отново до хомогенност. Прехвърлете сместа в тавичката в тавата.

Сложете клафутито с череши да се пече за около 40-50 минути - докато клечка, забодена в средата излезе чиста от сладкиша.

Когато го извадите от фурната, сладкишът ще се ви се стори още мек и мърдащ, но това е нормално.

Оставете го върху решетка, за да се охлади. През това време той ще спадне. Поръсете изстиналото клафути с череши с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: