Начин на приготвяне
Намажете с растителна мазнина и поръсете тавата, в която ще печете плодовия сладкиш.
Разпръснете черешите, които сте обезкостили, запазвайки максимално формата им, и натрошените орехи на дъното на съда.
В купа разбийте яйцата и захарта до гладкост.
Предварително смесените брашно и сол, добавете към яйчената смес и разбъркайте добре.
Накрая добавете млякото, разтопеното масло, бадемовия екстракт и екстракта от ванилия. Разбийте.
Така получената смес излейте в тавата върху черешите и орехите.
Печете вкусния черешов сладкиш 40-45 минути в предварително загрята фурна на 170 °C до добиване на приятен златист цвят.
Изпеченото вече клафути извадете от фурната и оставете да изстине. Поръсете клафутито с кюстендилски череши с пудра захар и сервирайте.