Торта Бял трюфел

ИларияИларияНовак1171205
07/08/2014
"Изящен Бял трюфел за мнооого специални моменти с любимия човек - Да, това е още една от нашите стимулиращи рецепти "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 320
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • брашно - 50 г
  • бял шоколад - 50 разтопен
  • шоколадов топинг
  • сметана - 300 мл течна, пълномаслена
  • бял шоколад - 350 г, на парченца
  • извара - 250 г безсолна
  • за декорация
  • шоколад - 350 г черен, млечен или бял, може и кувертюр
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете тортена форма с диаметър 20 см и покрийте дъното с хартия за печене.

Разбийте яйцата и захарта за 10 минути в купа - докато се получи пухкав крем. Бъркалката трябва да оставя трайна следа след себе си.

Добавете брашното и разбъркайте. Тази смес сипете на части в разтопения бял шоколад и разбъркайте. Сипете тестото за блата във формата и го изпечете в загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Оставете блата да се охлади във формата, след това го прехвърлете върху метална решетка. Когато е напълно изстинал, отново го върнете във формата.

За топинга постепенно загрейте сметана до кипване в съд на котлона, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона добавете натрошения бял шоколад. Снемете от котлона и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Оставете леко да изстине и разбийте с изварата, която предварително може да претриете през сито, за да е по-фин кремът.

Сипете белия топинг върху блата във формата и оставете да стегне за 2 часа.

За шоколадовата декорация излейте разтопения шоколад върху ацетатна хартия или пластмасова дъска. С помощта на шпатула разпределете шоколада на по-тънък пласт и оставете да изстине.

С помощта на шпатулата или нож на 25 градуса наклон изстържете големи шоколадови стърготини - притискайте по повърхността на шоколада и ще видите как той се оформя в малки пурички.

Украсете тортата с шоколадовите стърготини и поръсете нежно с какао.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар