Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте зехтина, обелете и счукайте скилидките чесън и добавете към зехтина, след което запържете и пилешките бутчета на по висока температура.
Когато месото придобие златисто кафяв цвят, извадете месото от съда и го дръжте на топло.
Нарежете лука, целината и морковите и запържете леко.
След няколко минути, когато зеленчуците са леко златисти, върнете към тях бутчетата. Разтворете захарта в оцета и поръсете върху цялото пилешко.
Добавете каперси, дафинов лист, маслините, солта и черния пипер и добре разбъркайте. Полейте с бялото вино.
Ястието с пилешко гответе на слаб огън около 25-30 минути.
Преди сервиране по желание добавете малко нарязано прясно чили.
Пилешки бутчета във винен сос може да сервирате с бяло вино.