Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета във винен сос

Пилешки бутчета във винен сос

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки бутчета във винен сос
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Пилешки бутчета във винен сос са нашето ароматно предложение за вечеря."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лилав лук - 2 средни глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • каперси - 3 ч.л.
  • захар - 1 с.л
  • бял винен оцет - 4 с.л.
  • бяло вино - 75 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зелени маслини - 100 г нарязани
  • зехтин
  • чили - прясно
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте зехтина, обелете и счукайте скилидките чесън и добавете към зехтина, след което запържете и пилешките бутчета на по висока температура.

Когато месото придобие златисто кафяв цвят, извадете месото от съда и го дръжте на топло.

Нарежете лука, целината и морковите и запържете леко.

След няколко минути, когато зеленчуците са леко златисти, върнете към тях бутчетата. Разтворете захарта в оцета и поръсете върху цялото пилешко.

Добавете каперси, дафинов лист, маслините, солта и черния пипер и добре разбъркайте. Полейте с бялото вино.

Ястието с пилешко гответе на слаб огън около 25-30 минути.

Преди сервиране по желание добавете малко нарязано прясно чили.

Пилешки бутчета във винен сос може да сервирате с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: