Начин на приготвяне
Измиваме бутчетата, оставяме ги да се отцедят от водата, след което ги овалваме с червен пипер и универсална подправка за пиле. Подреждаме ги в тавичка и наливаме вода. Печем ги в загрята фурна за около 70 минути на 200 градуса.
Отделно си приготвяме винен сос. Слагаме тигана на огъня и наливаме олиото.
Прибавяме лука рендосан на ренде и задушаваме за 1 минута, след което добавяме червения пипер, черния пипер, чесъна на прах, сол и заливаме с бялото вино, пилешкия бульон разтворен в 250 мл. вода и оцета.
Добавяме и 1 ч.л. захар. Оставяме така на огъня да заври. Разбъркваме от време на време. Течността трябва да ври 5 минути.
Сваляме от огъня и прибавяме 2 лъжици масло, като разбъркваме енергично да се разтопи. Сервираме изпечените бутчета в чинии и заливаме с готовия винен сос.