Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Спаначени кюфтета с киселец, коприва и див чесън

Спаначени кюфтета с киселец, коприва и див чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Спаначени кюфтета с киселец, коприва и див чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Спаначените кюфтета с киселец, коприва и див чесън могат да се сервират с млечен чеснов сос."

Необходими Продукти

  • спанак - 2 кг
  • киселец - 200 г
  • коприва - 300 г връхчета
  • пресен лук - 5 стръка
  • магданоз - 2 връзки
  • див чесън - 30 стръка
  • пресен джоджен - 7 стръка
  • галета - 200 г
  • лимецов хляб - 2 филии
  • козе сирене - 300 г
  • олио - 200 мл.
  • яйца - 3 бр.
  • лимецово брашно - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежият спанак се почиства от корените, измива се и се нарязва на едро.

Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.

Спанакът и пресният лук се слагат в тенджера и се задушават за 10 мин.

Копривата и зеленият киселец се измиват и нарязват на ситно, след което се прибавя към спанакът.

Задушава се още 10 мин., след което се сваля от котлона и сместа се изсипва в гевгир, за да се отцеди.

След като се отцеди се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.

Дивият чесън се измива, нарязва на ситно и прибавя към сместа.

Магданозът и предният джоджен се почистват, измиват, нарязват на ситно и прибавят към сместа.

Дивият чесън, магданозът и пресният джоджен не се задушват, а се прибавят пресни.

Сместа се разбърква много добре.

Лимецовият хляб се натрошава на ситно без да се накисва.

Прибавят се яйцата, натрошеното на ситно сирене, натрошеният лимецов хляб и галетата.

Сместа се разбърква много добре.

Оформят се спаначени кюфтета, които се овалват в лимецовото брашно и се нареждат върху дървена дъска.

Оставят се 10 мин., за да попие брашното, след което отново се овалват в лимецово брашно.

Пържат се безмесните кюфтета в сгорещено олио.

Спаначените кюфтета с киселец, коприва и див чесън са невероятно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: