Начин на приготвяне
Свежият спанак се почиства от корените, измива се и се нарязва на едро.
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.
Спанакът и пресният лук се слагат в тенджера и се задушават за 10 мин.
Копривата и зеленият киселец се измиват и нарязват на ситно, след което се прибавя към спанакът.
Задушава се още 10 мин., след което се сваля от котлона и сместа се изсипва в гевгир, за да се отцеди.
След като се отцеди се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.
Дивият чесън се измива, нарязва на ситно и прибавя към сместа.
Магданозът и предният джоджен се почистват, измиват, нарязват на ситно и прибавят към сместа.
Дивият чесън, магданозът и пресният джоджен не се задушват, а се прибавят пресни.
Сместа се разбърква много добре.
Лимецовият хляб се натрошава на ситно без да се накисва.
Прибавят се яйцата, натрошеното на ситно сирене, натрошеният лимецов хляб и галетата.
Сместа се разбърква много добре.
Оформят се спаначени кюфтета, които се овалват в лимецовото брашно и се нареждат върху дървена дъска.
Оставят се 10 мин., за да попие брашното, след което отново се овалват в лимецово брашно.
Пържат се безмесните кюфтета в сгорещено олио.
Спаначените кюфтета с киселец, коприва и див чесън са невероятно вкусни.