Начин на приготвяне
Свинско с оризова гарнитура в Instant pot - идеалното предложение за питателна вечеря.
Instant pot включвам на програма Saute с малко мазнина и изсипвам нарязаният на четвъртини шалот.
Към него добавям морковите и чушките.
След 3-4 минути изсипвам нарязаното на хапки свинско месо и овкусявам със сол, кимион, барбекю сос и 1/2 от буркана доматено пюре. Разбърках всички продукти и включих на Pressure Cook за 5 минути. 5 минути след приключване на програмата изпуснах налягането ръчно.
За гарнитурата:
Сварих предварително ориза за гарнитурата само със сол.
Свареният ориз овкусих със сол, соев сос и куркума. След като хубаво съм разбъркала подправките, запържих с повече мазнина ориза на програма Saute.
Сервираме свинското с ориз и се наслаждаваме на тази вечна класика.