Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците. След това към млякото прибавяме содата, разбъркваме и оставяме да шупне.
Разбиваме жълтъците много добре с миксера, след което към тях добавяме захарта и отново разбъркваме.
Прибавяме и млякото, разбъркваме добре и прибавяме предварително пресятото брашно, заедно с бакпулвера.
Отново разбъркваме и добавяме ванилената захар и маслото (маслото трябва да е със стайна температура).
Когато сместа е готова я изсипваме в предварително намазана с масло тава и го печем във фурна на 180 градуса до готовност. Докато се изпече тестото, разбиваме белтъците с 2-3 с.л. захар на сняг.
Когато тестото вече е готово, отгоре слагаме сладкото, а върху тях разбитите белтъци. Отново връщаме във фурната, докато белтъците върху сладкишите не порозовеят.
Сладкишът Сюрприз е готов.
Коментари